Güncellemelerden anında haberdar olmak için Discord'a Katılın

PUBG Mobile Düşüş Yaşadı! 2022'de En Çok İndirilen Mobil Oyunlar

2022-03-10 02:45:13
Ana Sayfa'ya Dön

Ocak ayında en çok oynanan/indirilen mobil oyunlar listesi açıklandı. Peki hangi oyunlar en çok oynandı? Gelin hep beraber inceleyelim.

Çoğu sektörün sanal ortama yerleştiği bu zamanlarda mobile telefonların işlevleri ve kullanım sayıları arttı. Yeni insan hayatının en büyük kullanımlarından biri olan bu teknoloji, mobil oyun piyasasının da büyümesine olanak sağlamış oldu. Bunun sayesinde çoğu yıldır pc ve konsollarda oynanan oyunlar, mobil telefonlarımıza da girmiş oldu.

Listeye göre Ocak ayının kazananı Garena Free Fire oyunu oldu. Ocak 2021’e göre %51,6’lık bir oyuncu artışı olan mobil oyun, totalde 24 milyon indirmeye ulaşmış durumda. Bu oyunu en çok oynayan ülkeler %25,5 ile Hindistan ve %11,7 ile Brezilya oldu.

Garena Free Fire’dan sonra mobil oyun piyasasının muhteşemleri aralarında yer almakta olan Subway Surfers, 23,7 milyon indirme ile ikinci olmuş oldu. Bu efsaneye en çok ilgi göstermekte olan ülke %20,7 ile Hindistan olmaktayken, ABD de ikinci sırada oldu.

Global mobil game piyasası, Ocak 2022’de Play Store ve App Store'da 5,2 milyar indirme sayısına ulaşmış durumda! Geçen yılın benzer dönemine nazaran %2,8 oranlamayla arttı. Ocak ayında mobil game'lere en çok ilgiyi veren ülke 761,8 milyon indirme ile toplam indirmelerin %14,6’sını oluşturmakta olan Hindistan oldu. ABD, %8,7 ile ikinci ve Brezilya da %8,2 ile üçüncü sırada olmuş oldu.

En çok para harcanan oyunlar listesi de açıklandı

Mobil piyasanın istatistiklerinde en güçlü kısımlardan biri olarak kabul görmekte olan Sensor Tower, bir zaman önce Ocak ayında en çok para harcanan mobil oyunları listeledi. Geçen ayın kazananı 237 milyon doları kazanan PUBG: Mobile oldu. PUBG Mobile'a çok para harcamakta olan ülke %64 ile Çin, ikinci sırada %8 ile ABD ve üçüncü sırada ise %7 ile Türkiye listede kendine yer buldu.

Ocak ayında paranın en çok harcandığı ikinci oyun, 233 milyon dolar değerindeki ciroyla çoğu zaman olduğu gibi Tencent Games firması tarafından yayınlanan Honor of Kings oldu. Çin, %96 ile bu oyuna parayı en çok harcayan birinci, Tayvan da %2 ile ikinci ülke olmuş oldu.