Güncellemelerden anında haberdar olmak için Discord'a Katılın

En Çok Para Harcanan Mobil Oyunlar Belli Oldu

2022-12-17 15:19:07
Ana Sayfa'ya Dön

Mobil sektörün istatistiklerinde en büyük analistlerden biri olarak kabul edilen Sensor Tower, 2022 Ağustos ayının, kullanıcıların en çok para harcadığı mobile oyunlar listesini aktarmıştı. Ondan önceki ayın en çok para harcanan oyunu 222 milyon doları bakiyesine ekleyen Honor of Kings olmuştu. Bu esere en çok parayı harcayan ülke yüzde 94 ile Çin oldu. İkinci sırada ise yüzde 2,3 ile Tayvan ve 1,8 ile Tayland yer alıyor.

En çok para kazanan ikinci mobile oyun 156,3 milyon dolarla PUBG Mobile oldu. Çin, %60,7 ile PUBG Mobile'a en çok para harcayan ülke olma unvanını taşırken, ABD yüzde 8,8 ile ikinci şeklinde kendisine yer buluyor. Ancak bu oyun, son aylarda Android cihazların olduğu listeye dahi giremiyor. Bu sebepten ötürü, popülaritesini kaybetmeye başladığı fikrine insanlar kapıldı.

Global mobile oyun sektörü, Ağustos 2022’de App Store ve Google Play Store mağazalarından toplamda 6,6 milyar dolar elde etti. Geçtiğimiz seneye göre yüzde 12,4 oranında düşüş meydana geldi. Aynı vakitlerde, ondan önceki ay mobile oyunlara en çok para harcayan ülke 1,9 milyar dolarla, toplam harcamaların yüzde 28’ini kapsayan ABD oldu. Japonya, yüzde 20 ile ikinci, Google Play Store’un aktif olmadığı Çin şayet yüzde 17,4 ile üçüncü olarak kendisine yer buldu.